

## **Public Agenda**

25 August 2021

**Subject:** Agenda for the 183<sup>rd</sup> meeting of the AASB

Venue: Videoconference

**Time(s):** Wednesday 8 September 2021, 10.00 am – 4.45 pm

Thursday 9 September 2021, 10.00 am - 4.30 pm

The public is invited to attend the meeting. \* Items 1 and 17 will be held in private.

NOTE:

The running order and time allocated to agenda items is subject to change prior to and during the meeting. It is advisable to visit the website prior to 8 September 2021 to confirm whether the anticipated running order remains as indicated here.

Those wishing to attend the public sessions of the meeting must register their interest by email to <a href="mailto:standard@aasb.gov.au">standard@aasb.gov.au</a>, by 6 September 2021. Only attendees that have pre-registered will be provided with registration details to join the Zoom videoconference.

Day 1	Item	Duration	Subject	Objectives
10.00 am	1*	50 mins	Chair Report	
10.50 am		5 min	Break	
10.55 am	2	5 mins	Apologies, Declarations of Interest, Minutes and Out-of- Session Approvals	Note apologies, declarations and OOS document approvals. Consider minutes for approval
11.00 am	3	45 mins	IASB Agenda Consultation	Consider draft comment letter to IASB for approval
11.45 am	4	60 mins	Intangibles	Consider draft staff report
12.45 pm		30 mins	Lunch	
1.15 pm	5	90 mins	Income of Not-for-Profit Entities (AASB 1058 and AASB 15 NFP guidance) – narrow-scope amendments	Consider implementation issues
2.45 pm		15 min	Break	
3.00 pm	6	30 mins	AASB Agenda Consultation	Consider draft ITC
3:30 pm	7	30 mins	Management Commentary	Education session
4.00 pm	8	15 mins	First-time adoption of AASB 1 by a subsidiary	Initial discussions about specific concerns related to the first time adoption of AAS by entities preparing GPFS
4.15 pm	9	15 mins	Research Update	Briefing on research program
4.30 pm	10	15 mins	Open for Comment – Public	Consider response to international documents open for comment.
4.45 pm			Close Day 1	

Day 2	Item	Duration	Subject	Objectives
9.55 am	1(a)*	5 mins	Welcome	
10.00 am	11	90 mins	Insurance Activities in the Public Sector	Discuss onerous contracts and redeliberate the scope and risk adjustment issues
11.30 am		15 min	Break	
11.45 am	11	30 mins	Insurance Activities in the Public Sector (continued)	Discuss investments, non-contract costs and captive insurers
12.15 pm	12	45 mins	Not-for-Profit Private Sector Financial Reporting Framework	Consider application of accounting policies for omitted topics and application of higher tier requirements
1.00 pm		30 mins	Lunch	
1.30 pm	13	90 mins	IPSASB EDs on Public Sector Measurement	Consider ITC 45 feedback and draft submission to IPSASB
3.00 pm		15 min	Break	
3.15 pm	14	30 mins	Post-Implementation Reviews	Consider domestic PIR process and draft work plan for forthcoming PIRs
3.45 pm	15	15 mins	Disclosure Initiative	Consider the application of judgement principle
4.00 pm	16	15 mins	Other Business – Public	Consider submissions, correspondence, IASB updates and IPSASB report
4.15 pm	17*	15 mins	Review	
4.30 pm			Close	