



## 2022 AASB RESEARCH FORUM



5 DECEMBER 2022 | MELBOURNE

	SESSION 1
9:15 am AEDT	REGISTRATION OPEN
<b>10:00 am</b> (15 mins)	Acknowledgement of Country and Opening Remarks Prof Robyn Moroney –Head of Department (Accounting), Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT)
<b>10:15 am</b> (15 mins)	KEYNOTE SPEAKER Siobhan Hammond – Senior Manager, Australian Accounting Standards Board (AASB)
10:30 am (30 mins)	PRESENTATION 1: Exploring the horizons of financial reporting Research team: Michael Davern, University of Melbourne; Dean Hanlon, Royal Melbourne Institute of Technology; Ram Subramanian, CPA Australia; Nikole Gyles, Australian Accounting Standards Board; Brad Potter, University of Melbourne
11:00 am (30 mins)	PANEL DISCUSSION (Facilitated by Prof Stephen Taylor, UTS Business School, AASB Board Member)  Panelists:  Rachel Waterhouse, Chief Executive Officer, Australian Shareholders Association  Mel Yates, Director, Australian Charities and Not-for-profits Commission (ACNC)  Adrian King, Partner in Charge, Climate Change & Sustainability, KPMG Australia  Taryn Rulton, Chief Commercial Officer, La Trobe University and Board Member of the International Federation of Accounts (IFAC)  AUDIENCE DISCUSSION AND Q&A
(30 mins)	
12:00pm	LUNCH BREAK (60 mins)
	SESSION 2
1:00 pm (30 mins)	PRESENTATION 2: Reporting and Assurance of Material Climate Change-Related Risk Disclosures: Evidence from Australia Research team: Kevin Thai, Royal Melbourne Institute of Technology; Yang Xu, University of Queensland; Kathleen Herbohn, University of Queensland
1:30 pm (30 mins)	PANEL DISCUSSION (Facilitated by Alison White, Deloitte & AASB Board Member Panelists:  Mathew Nelson, EY Oceania Chief Sustainability Officer, EY Net Zero Centre Prof Wai Fong Chua, University of Sydney Sarah Barker, Partner and Head of Climate Risk Governance, MinterEllison Fiona Manning, Senior Analyst and Manager of ESG Engagements (climate), Australian Council of Superannuation Investors (ACSI)  AUDIENCE DISCUSSION AND Q&A
(30 mins)	AUDIENCE DISCUSSION AND QUA
2:30pm	BREAK (15 mins)
SESSION 3	
2:45 pm (30 mins)	PRESENTATION 3: Improving the Visibility of Soil Health in Corporate Reporting Research team: Nick Pawsy, Charles Sturt University; Francisco Ascui, Federation University; Mark Frost, Charles Sturt University
<b>3:15 pm</b> (30 mins)	<ul> <li>PANEL DISCUSSION (Facilitated by Prof Dean Hanlon, RMIT University, AASB Board Member</li> <li>Panelists:         <ul> <li>Prof Jayne Godfrey, former Dean of Business and Economics at the Australian National University and University of Auckland</li> <li>Doug Niven, Chief Accountant, Australian Securities and Investment Commission (ASIC)</li> <li>Sue Ogilvy, Program Director, Farming for the Future</li> </ul> </li> </ul>
3:45 pm (30 mins)	AUDIENCE DISCUSSION AND Q&A
IASB SESSION	
<b>4:15 pm</b> (15 mins)	KEYNOTE SPEAKER: Digital Reporting Ann Tarca - International Accounting Standards Board (IASB)
4:30 pm (15 mins)	AUDIENCE DISCUSSION AND Q&A
<b>4:45 pm</b> (15 mins)	CLOSING REMARKS  Michael Kend – Lecturer at the College of Business and Law, Royal Melbourne Institute of Technology
5:00 pm	NETWORKING DRINKS

<sup>\*\*</sup>Please note that all times are listed in Australian Eastern Daylight Time – AEDT (GMT+11)

There are 3 options available to join the 2022 Research Forum. Virtually via Zoom, or in person either in Melbourne or Brisbane. Melbourne location: Dexus Place, Level 14, 385 Bourke Street, Melbourne

Brisbane location: The University of Queensland, Room 275, the Global Change Institute Building (Building 20) St Lucia Campus