

Public Agenda

REVISED: 14 June 2023

Subject: Agenda for the 196th meeting of the AASB

Venue: Dexus Place, Level 14, 385 Bourke Street, Melbourne and Videoconference

Time(s): Wednesday 21 June 2023, 10.00 am – 5.00 pm

Thursday 22 June 2023, 10.00am - 2.30 pm

The public is invited to attend the meeting. * Items 1 and 18 will be held in private.

NOTE:

The running order and time allocated to agenda items is subject to change prior to and during the meeting. It is advisable to visit the website prior to 21 June 2023 to confirm whether the anticipated running order remains as indicated here.

Public gallery attendance will be via videoconference only. Public attendees **must register their interest by email** at standard@aasb.gov.au, by 19 June 2023. Videoconference details will be provided prior to the meeting to those who have registered.

DAY 1

| Day 1 | Item | Duration | Subject | Objectives | |
|----------|-------------|----------|--|---|--|
| 10.00 am | 1* | 75 mins | Private Session | | |
| 11.15 am | | 10 mins | Tea Break | | |
| 11.25 am | 2 | 5 mins | Apologies, Declarations of Interests, Minutes and Out-of-Session Approvals | Note apologies, declarations and OOS approvals. Consider minutes for approval. | |
| 11.30 am | 6 | 30 mins | Imputation (Franking Credit) Disclosures | Provide a summary of outreach results, including evidence gathered regarding the prevalence of the issue, and decide next steps | |
| 12.00 pm | 7 | 30 min | PIR: AASB 1056 Superannuation Entities | Consider draft ITC | |
| 12.30 pm | | 60 mins | Lunch break | | |
| 1.30 pm | 5 | 90 mins | PIR: AASB 1059 Service Concession Arrangements: Grantors | Consider stakeholder feedback relating to the scope and control criteria of AASB 1059 and decide next steps | |
| 3.00 pm | | 15 min | Tea break | | |
| 3.15 pm | 9 | 10 mins | International Tax Reform (Pillar Two) | Update on IASB project and consider amending Standard | |
| 3.25 pm | 12 | 30 mins | Non-current Liabilities with Covenants – Tier 2 | Consider feedback on the Exposure Draft and decide next steps | |
| 3.55 pm | 3 | 30 mins | Sustainability Reporting Standard Setting | Discuss the scope of sustainability standard setting and timelines | |
| 4.25 pm | 4 | 35 mins | AASB Work Plan | Discuss the implications for the AASB Work Plan | |
| 5.00 pm | Close Day 1 | | | | |



DAY 2

| Day 2 | Item | Duration | Subject | Objectives | |
|----------|-------------|----------|---|--|--|
| 10.00 am | 10 | 60 mins | NFP Private Sector Framework (Tier 3) | Consider the application of drafting approach to selected Tier 3 topics | |
| 11.00 am | | 15 mins | Tea Break | | |
| 11.15 am | 11 | 45 mins | Financial Instruments – Classification and Measurement | Consider feedback on the Exposure Draft and draft submission | |
| 12.00 pm | 13 | 30 mins | ISSB Agenda Consultation | Commence discussion on content of submission / appoint the Chair or subcommittee to finalise | |
| 12.30 pm | | 30 mins | Lunch | | |
| 1.00 pm | 14 | 45 mins | ISSB Methodology for Internationalisation of SASB Standards | Commence discussion on content of submission / appoint the Chair or subcommittee to finalise | |
| 1.45 pm | 15 | 10 mins | Sustainability Reporting | Update on international and jurisdictional perspectives / update on GRI and public sector perspectives | |
| 1.55 pm | 16 | 10 mins | Open for Comment | Consider response to international documents | |
| 2.05 pm | 17 | 10 mins | Other Business | Consider IASB and IFRIC updates and other business | |
| 2.15 pm | 18* | 15 mins | Review | | |
| 2.30 pm | Close Day 2 | | | | |